klein zwitserland trail

 

Beste deelnemers,

Maandag 22 april, tweede paasdag, lopen jullie de Klein Zwitserland Trail. Dit jaar volgens het nieuwe concept van een basisroute met lusjes onderweg waardoor je MEER of MINDER
kunt lopen.


KILL the HILL Training- 13 april
Op zaterdag 13 april, een week voorafgaand aan de KZT, kun je gratis deelnemen aan een training door het gebied van de Klein Zwitserland Trail. Er zal een route van circa 3-4km uitgezet zijn met alleen maar heuveltjes omhoog en omlaag. Op dit parcours kun je je twee uur lang uitleven. Bij het begin/ startpunt zorgen wij voor water en sportdrank.
* Start Canitrailers tussen 08:00 -10:00 uur
* Start Trailers tussen 10:00 -12:00 uur


Meer info volgt volgende week:)Ophalen startbewijs
Vanaf 08:00 uur kunnen alle deelnemers aan de Blokken en de Canitrail hun startbewijs ophalen op het parkeerterrein bij Buitenplaats Beekhuizen, Bovenallee 1 te  Velp.Opstarten 50km
De 50 km worden rond 06:30 uur verwacht in de kleine blokhut van Scouting de Markensteen. Hier krijgen alle deelnemers een trailpakketje voor onderweg en een kop koffie/thee met iets Paaslekkers. Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen of om even bij te kletsen met mede-trailers. Tussen 07:00 uur en 07:15 uur kunnen jullie starten vanuit dit gebouwtje met jullie avontuur langs alle favoriete plekjes op de Veluwezoom. 


Op de maandag voor het paasweekend ontvangen de deelnemers aan de 50km het GPX-bestand om in je telefoon of horloge te kunnen laden.Starttijden
Trail 50 km start om 07:00-07:15 uur
Canitrail 50 km start om 07:20 uur
Canitrail 8km-30km start tussen 08:30 uur – 09:00 (volgens vooraf opgestelde startlijst)
Trail Blok1 22-30km start tussen 09:30 uur-09:40 uur
Trail Blok 2 15-22km start tussen 10:30 -10:40 uur
Trail Blok 3 8-15km start tussen 11:30 -11:40 uur


Startlokatie Trailblokken en Canitrail
De start van de Canitrail en Blokken 1 ,2 en 3 is rechts in de hoek op de parkeerplaats bij Buitenplaats Beekhuizen,  Bovenallee 1, 6881 AJ Velp
Parkeerfaciliteiten

Trailers die aan de Klein Zwitserland Trail meedoen komen uit het hele land. We willen jullie vragen om zoveel mogelijk te carpoolen en als je in de buurt woont om met de fiets te komen. Is ook nog eens een hele goede cooling down voor je getergde benen na afloop.


  1. -Parkeren fietsen:
    De fietsen kunnen neergezet worden in de fietsenstalling op het terrein van Tennispark Beekhuizen, Beekhuizenseweg 99, 6881 AH Velp

  2. -Parkeren auto’s:
    Er zijn voldoende parkeerplekken mits iedereen niet te ruim parkeert. Er staan vrijwilligers om alles in goede banen te leiden. In de Bijlage zijn de parkeerplekken aangegeven.
Toiletten, omkleden, douchen

Er staan mobiele toiletten op de parkeerplaats vlakbij de startlokatie en in de eerste blokhut van Scouting De Markensteen. Hier kun je je ook omkleden en zijn er douches voor na afloop.  Alhoewel deze ruimte op slot kan en er vrijwilligers aanwezig zijn, willen we jullie vragen om niets van waarde achter te laten in je tas.Paden en oversteken
De paden zijn afwisselend, breed, smal, modderig, vol met boomwortels en worden door meer bosbezoekers gebruikt. De trail pakt kleine stukken van mountainbikepaden en ruiterpaden, dus let zelf goed op voor tegemoetkomende of achteropkomende fietsers en paarden.


Alleen vlak na de start staan er vrijwilligers om jullie te helpen om veilig over te steken. Bij de overige rustige oversteekplekken staan er geen vrijwilligers, maar staat het aangegeven met borden. ZELF goed uitkijken voor je oversteekt. 
Routepijlen
De route van de Klein Zwitserland Trail wordt uitgezet met knalgele routepijlen.

Als je kunt afslaan voor een lusje dan wordt dat voor de afslag naar rechts aangegeven met een Bord waarop staat “LUS A”. Ook als je dit blok inloopt zal het bord er nog eens hangen ter bevestiging. Ben je aan het einde van de Lus dan is er een bordje met “EINDE LUS A”


Op de basisroute hangen bordjes met “BASISROUTE” zodra je uit een Lus komt of als er een afslag is als je een Lusje ingaat.


We hebben de pijlen zoveel mogelijk op ooghoogte opgehangen en op een boom geplaatst die het meest voor je in het zicht staat:) Vaak is dit aan de rechterkant.Verplicht mobiel mee
Omdat de Klein Zwitserland Trail in sterk geaccidenteerd terrein plaats vindt, ligt een ongelukje in een klein hoekje. We willen graag dat je ons kunt bereiken bij noodgevallen, dus is het verplicht een werkende mobiele telefoon bij je te hebben. Ons noodnummer is 06-36550171 of 06-51856113


Verzorgingsposten BLOKKEN
Onderweg zijn er voor de deelnemers aan de BLOKKEN 1,2,3, en Canitrail 1 of 2 verzorgingsposten afhankelijk van de lusjes die je kiest. Bij de verzorgingsposten is het een feest aan hapjes en drankjes. Neem gerust de tijd om van al dit lekkers te genieten:)

* Verzorgingspost Uitkijkpunt Heuvenseweg  (geopend van 08:00 uur tot 13:00 uur)
Deze verzorgingspost ligt langs de basisroute op circa 4km na Lus B en voor Lus C.


* Verzorgingspost Parkeerplaats Rozendaalse Veld (geopend van 11:00 - 14:30 uur)
Deze verzorgingspost ligt langs de route van Lus D1 en aan het einde van Lus D2.

* Finish ( geopend tot 16:00 uur)
Bij de finish word je natuurlijk ook uitgebreid verwend met een pannenkoek en biertje


Verzorgingsposten 50km
Deelnemers aan de 50km krijgen bij hun startbewijs een trailpakketje met eten en drinken om mee te nemen voor onderweg.  Ook de canitrailers op deze afstand krijgen van Icepaw en John’s Dierenwinkel een energyboost mee voor de hond(en).
Onderweg staan er ongeveer om de 10-12km verzorgingsposten met diverse trailhapjes en drankjes (warm en koud). Hier kun je ook je eigen voorraad drank en eten aanvullen.

* Verzorgingspost Uitkijkpunt Heuvenseweg  (geopend van 08:00 uur tot 13:00 uur)
Voor de deelnemers aan de 50km route is deze verzorgingspost op ongeveer 10km 

* Verzorgingspost Parkeerplaats De Lappendeken (geopend van 09:00  tot 10:30 uur )
Deze verzorgingspost is alleen voor de 50km lopers op ongeveer 20km.

* Verzorgingspost Parkeerplaats De Plaghak (geopend van 10:00 -12:30 uur)

Deze verzorgingspost is alleen voor de 50km lopers op ongeveer 32km

* Verzorgingspost Parkeerplaats Rozendaalse Veld (geopend van 11:00 - 14:30 uur)
Voor de deelnemers aan de 50km route is deze verzorgingspost op ongeveer 43km 

* Finish (geopend tot 16:00 uur)
Bij de finish lachen de pannenkoeken en bier jullie tegemoet om tevreden na te kunnen genieten van de Klein Zwitserland Trail.Wordt er met tijdregistratiesysteem gewerkt?

We werken niet met een tijdsregistratiesysteem. Er zijn ook geen prijzen voor de snelste lopers. In het dagelijks leven ‘moeten’ we al zoveel en vaak op het werk staan we onder hoge ‘tijds’- en prestatiedruk. Targets moeten gehaald worden en het moet altijd beter en sneller. Wij hebben 5 jaar geleden besloten om een trail te organiseren waarin natuur, ontspanning en loslaten centraal staat zodat je meer in het moment dicht bij jezelf kunt hardlopen.

Deelnemers aan de Klein Zwitserland Trail worden van A tot Z in de watten gelegd voor een zo mooi mogelijke Trailrun Xperience. Het parcours is ieder jaar weer anders en hoort tot een van de zwaarste van Nederland. In dit gebied, ook wel de Dutch Mountains genaamd, is het mogelijk om zoveel mogelijk hoogtemeters op een klein oppervlak te kunnen maken. Je komt amper een vlak pad tegen.

Iedereen die mee doet en de finish haalt is een echte klimgeit en ontvangt van ons naast een handgemaakte herinnering een rugzak vol persoonlijke hoogte- en dieptepunten.Leave nothing but your footprints

Van een ieder wordt verwacht dat ze geen schade toebrengen aan de natuur of aan andermans eigendommen en geen afval achterlaten. Voor eventuele veroorzaakte schade is de deelnemer zelf aansprakelijk.


Wij wensen jullie veel plezier toe met de voorbereidingen:)


Organisatie Klein Zwitserland Trail
Dorethea Bil & Selina Oldenburg
m: 06-36550171/ e: 
info@trailxperience.nl/ w: www.trailxperience.nl
Verkeershinder
Verkeersinfarct te verwachten in en rondom Velp vanaf 19 maart. Schelmseweg, ter hoogte van de Hertog van Gelrestraat, afgesloten (rode stippen) De kruising Arnhemsestraatweg-Daalhuizerweg-Nordlaan is afgesloten voor al het verkeer (rode stippen).

Verkeer vanuit Rheden kunnen gewoon via de Zupthensestraatweg bij de eerste rotonde in Velp naar rechts en via de Beukenweg, rechts naar den Bruijl, Alteveerselaan en Beekhuizenseweg bij de start Klein Zwitserland Trail komen (paarse stippen).


Ook vanuit het zuiden (Velperbroek) kan men via de President Kennedylaan, rechtsaf op de Hoofdstraat en Zutphensesetraatweg bij de laatste rotonde naar links en via de Beukenweg, rechts naar den Bruijl, Alteveerselaan en Beekhuizenseweg bij de start Klein Zwitserland Trail komen (paarse stippen).


Lastiger wordt het vanuit Arnhem-Noord. Bij de eerste rotonde in Rozendaal kunnen deelnemers links de Kerklaan in en via de Bovenallee naar beneden naar de start van de Klein Zwitserland Trail (groene stippen)

Toiletten, omkleden, douchen

Er staan mobiele toiletten op de parkeerplaats vlakbij de startlokatie en in de eerste blokhut van Scouting De Markensteen. Hier kun je je ook omkleden en zijn er douches voor na afloop.  Alhoewel deze ruimte op slot kan en er vrijwilligers aanwezig zijn, willen we jullie vragen om niets van waarde achter te laten in je tas.Paden en oversteken
De paden zijn afwisselend, breed, smal, modderig, vol met boomwortels en worden door meer bosbezoekers gebruikt. De trail pakt kleine stukken van mountainbikepaden en ruiterpaden, dus let zelf goed op voor tegemoetkomende of achteropkomende fietsers en paarden.


Alleen vlak na de start staan er vrijwilligers om jullie te helpen om veilig over te steken. Bij de overige rustige oversteekplekken staan er geen vrijwilligers, maar staat het aangegeven met borden. ZELF dus goed uitkijken voor je oversteekt. Routepijlen
De route van de Klein Zwitserland Trail wordt uitgezet met knalgele routepijlen. Anders als andere jaren werken we dit jaar zonder gekleurde stippen die de afstand aangeven. Alle afstanden volgen tot iets na de eerste verzorgingspost (op 6 km) dezelfde route. Daar scheiden de routes hun wegen: de 8km gaat linksaf en de 16km en 22km rechtsaf. Dit staat aangegeven met grote borden.


Na de 12km buigt de 16km af naar links en de 22km houdt rechts aan. Ook dit staat aangegeven met grote borden.


We hebben de pijlen zoveel mogelijk op ooghoogte opgehangen en op een boom geplaatst die het meest voor je in het zicht staat. Linten langs de route bevestigen dat je op de goede weg zit :)


Verplicht mobiel mee
Omdat de Klein Zwitserland Trail in sterk geaccidenteerd terrein plaats vindt, ligt een ongelukje in een klein hoekje. We willen graag dat je ons kunt bereiken bij noodgevallen, dus is het verplicht een werkende mobiele telefoon bij je te hebben. Ons noodnummer is 06-36550171 of 06-51856113Verzorging 8km-16km-22km
Op ongeveer 6km is er voor de 22km, 16km en 8km een verzorgingspost met eten en drinken. Na 16km (van de 22km route)/ 13km (van de 16km route) kun je weer een verrukkelijke verzorgingspost verwachten.  Bij de finish word je uitgebreid verwend met een pannenkoek en biertje
Natuurlijk hebben we ook aan de hondjes gedacht…die worden onderweg en na afloop ook verwend.


Verzorging 45km
Deelnemers aan de 45km krijgen bij hun startbewijs een trailpakketje met eten en drinken om mee te nemen voor onderweg.  Ook de canitrailers op deze afstand krijgen van Icepaw en John’s Dierenwinkel een energyboost mee voor de hond(en).
Na ongeveer 14km staat de eerste verzorgingspost waar je je voorraad kunt aanvullen en genieten van diverse hapjes en drankjes passend bij de afgelegde afstand.
Op ongeveer 26km kun je de volgende verzorgingspost verwachten met hapjes en drankjes die je weer extra energie geven. Natuurlijk kun je ook hier je voorraad aanvullen.
Deelnemers aan de 45km komen op circa 36km langs de verzorgingspost waar ook de 16km en 22km voorbij komen.

Bij de finish lachen de pannenkoeken en bier jullie tegemoet om tevreden na te kunnen genieten van de Klein Zwitserland Trail.Medische verzorging

Bij start en finish is EHBO/ AED aanwezig en vrijwilligers die daarvoor opgeleid zijn.  Bij de andere verzorgingsposten is ook altijd EHBO aanwezig, maar minder uitgebreid.


Wordt er met tijdregistratiesysteem gewerkt?

We werken niet met een tijdsregistratiesysteem. Er zijn ook geen prijzen voor de snelste lopers. In het dagelijks leven ‘moeten’ we al zoveel en vaak op het werk staan we onder hoge ‘tijds’- en prestatiedruk. Targets moeten gehaald worden en het moet altijd beter en sneller. Wij hebben 5 jaar geleden besloten om een trail te organiseren waarin natuur, ontspanning en loslaten centraal staat zodat je meer in het moment dicht bij jezelf kunt hardlopen.
Deelnemers aan de Klein Zwitserland Trail worden van A tot Z in de watten gelegd voor een zo mooi mogelijke Trailrun Xperience. Het parcours is ieder jaar weer anders en hoort tot een van de zwaarste van Nederland. In dit gebied, ook wel de Dutch Mountains genaamd, is het mogelijk om zoveel mogelijk hoogtemeters op een klein oppervlak te kunnen maken. Je komt amper een vlak pad tegen. Iedereen die mee doet en de finish haalt is een echte klimgeit en ontvangt van ons naast een handgemaakte herinnering ook een rugzak vol persoonlijke hoogte- en dieptepunten.


Wie zijn de drijvende krachten achter de Klein Zwitserland Trail? Laten we ons even voorstellen…

Dorethea Bil; Trailrun trainer en oprichtster van de TrailXperience Veluwezoom en Canitrail.NL. Haar passie ligt bij trailrunning en hierover zegt ze zelf: Het belangrijkste voor mij tijdens het trailen is dat ik ruimte geef aan het speelse kind in mij die niets liever doet als huppelend de heuvel af sprinten, lekker door de plassen en modder stampt en avonturen beleeft in de eindeloze wirwar van singletracks in een omgeving waar ieder seizoen de kleuren en geuren weer ander zijn en waar ik op ieder moment oog in oog kan staan met een hert of wild zwijn.

Selina Oldenburg-Jeuring: PR-medewerkster, mede-oprichtster en coördinatie van de Klein Zwitserland Trail en Canitrail.NL. Afgestudeerd als sport- en bewegingscoördinator, richting dans, werd Selina al op jonge leeftijd bij diverse dansscholen ingezet ten behoeve van het organiseren en coördineren van diverse dans- en musicalvoorstellingen. Selina is een beginnende trailer en nu al beleeft ze enorm veel plezier aan deze tak van sport. Bij de start en finish is Selina het centrale aanspreekpunt voor de vrijwilligers en deelnemers  van de KZT. En de komende dagen zal ze via Social Media flink van zich laten horen. 

Deelname en aansprakelijkheid
Door inschrijving en deelname aan dit evenement verklaar je je ook akkoord met de
deelnamevoorwaarden van TrailXperience Veluwezoom. 


Leave nothing but your footprints

Van een ieder wordt verwacht geen schade toe te brengen aan de natuur of aan andermans eigendommen en geen afval achter te laten. Voor eventuele veroorzaakte schade is de deelnemer zelf aansprakelijk. Houd je aan onze basisregels Trailrunnning.


We zijn erg benieuwd naar jullie ervaringen na afloop en hopen dan ook dat jullie je reacties op de FB-pagina van de Klein Zwitserland Trail zullen achterlaten. Of als je suggesties hebt voor de volgende keer, dan kun je dat sturen naar:
info@trailxperience.nl

We wensen jullie een fijn weekend toe en tot maandag 2 april  op de KZT.


Organisatie Klein Zwitserland Trail
Dorethea Bil & Selina Oldenburg
m: 06-36550171/ e: 
info@trailxperience.nl/ w: www.trailxperience.nl


 
NIEUWSBRIEF 1