klein zwitserland trail

 

Beste deelnemers,

De Klein Zwitserland Trail is een kleinschalige trail met de slogan:

Take Time to Enjoy your TrailXperience.

Dat betekent dat we onze uiterste best doen om alle deelnemers een bijzonder ervaring mee te geven...Neem gerust de tijd om onderweg, bij de verzorgingsposten en finish te genieten van de schitterende omgeving en het lekkere eten.

Parkeren Tennispark Beekhuizen

Deelnemers aan de 50km Klein Zwitserland Trail zetten de auto op de parkeerplaats bij Tennispark Beekhuizen. Vervolgens kun je rechts in de hoek het trappetje op en naar de achterste blokhut van Scouting De Markensteen lopen.
De canitrailers op de 50km mogen hun auto op de Parkeerplaats Beekhuizen zetten, omdat dat rustiger is voor de hond(en).

Omkleden/ douchen/ spullen achterlaten/ koffie of thee

In het achterste gebouw van Scouting de Markensteen kun je je omkleden, naar het toilet, je spullen laten liggen en er staat voor jullie gratis koffie en thee om de dag rustig te kunnen beginnen.  Hier kun je na afloop ook douchen.Ophalen startbewijs en trailpakketje

In de achterste blokhut kun je vanaf 06:30 uur je startbewijs ophalen. Bij het startbewijs ontvang je een trailpakketje van Clif bar. Dit bestaat uit een Clif Bar, een Clif Block, een Clif Shot (voor de laatste kilometers) en een Clif Builder voor de uren na de trail.
Voor de honden die de 50km gaan lopen hebben we van Icepaw de Terra-X power bar om onderweg te kunnen geven. Ook krijgt iedereen een Cooling Bandage mee omwille van de veiligheid, want onderweg tref je heel wat boomwortels en andere onregelmatigheden en dan zit een valpartij in een klein hoekje. Uit ervaring weet ik dat deze Cooling Bandage onmiddellijk de zwelling aanpakt en de pijn verzacht. Bij de EHBO kun je dan verder verzorgd worden.Verzorgingsposten
Voor de start kun je in de keuken je bladder vullen met heerlijk Veluws grondwater uit de kraan :) Onderweg hebben we 4 verzorgingsposten voor jullie:

VZ 9km – Uitzichtpunt Heuven - het thema is ZOET; de nadruk ligt bij deze verzorgingspost op allerlei zoetigheden, zoals cola/ winegums en dergelijke.
VZ 21km – De Lappendeken - het thema is ZOUT; de nadruk ligt bij deze verzorgingspost op zoute producten, zoals warme bouillon/chips en dergelijke
VZ 32km – De Plaghak - het thema is VERWENNEN; je bent al een heel end en nu is het tijd voor extra koolhydraten en koffie of thee.
VZ 44km – Rozendaalse zand – het thema is “JE BENT ER BIJNA” ; de nadruk ligt op alles wat je in de laatste kilometers verder kan helpen – zoet/ zout/ hartig/ warm/ koud etc:)


FINISH Pannenkoek en Hert Bier
Bij de finish van de Klein Zwitserland Trail krijg je een ambachtelijk gebakken pannenkoek met voor de liefhebbers een heerlijk HERT Bier.


De pannenkoeken worden verzorgd door de Reuvershoeve Brummen, net als vorig jaar. Jullie kunnen vooraf kiezen voor de onderstaande pannenkoeken:
- spek pannenkoek  

- appel/ rozijn pannenkoek 

- naturel pannenkoek met apart allerlei toppings zoals stroop/ suiker/ banaan/ honing
Meer infovind je op
http://www.reuvershoeve.nl

Bij de finish staat ook een heerlijk HERT biertje voor je klaar van de kleinschalige brouwerij uit Putten. Je kunt kiezen uit de volgende bieren:
- Dorps Leven; een Blond Bier
- Zwaar Leven; een Tripel Bier 
- Lang zal ze Leven; een Amber Bier 
- Nieuw Leven; een Weizen Bier 
- Dubbel Leven; een Dubbel Bier 
- Mooi Leven; een Pilsener op de tap  
- Samen Leven; een Radler bier op de tap

Voor de niet alcohol liefhebbers is er ook alcoholvrij bier van een ander merk, water en frisdrank.
Meer info over de bieren vind je op hun website
http://www.hertbier.nl/onze-bieren/

Vooraf horen we graag van je welk bier en welke pannenkoek je bij de finish zou willen hebben, zodat we deze apart kunnen leggen en warm cq koud houden:)


Verplicht mobiel mee
Omdat de Klein Zwitserland Trail in sterk geaccidenteerd terrein plaats vindt, ligt een ongelukje in een klein hoekje. We willen graag dat je ons kunt bereiken bij noodgevallen, dus is het verplicht een werkende mobiele telefoon bij je te hebben met ons noodnummer 06-36550171 of 06-51856113 erin.


Route 50km
Jullie ontvangen in de Bijlage de gpx-route van de 50km Klein Zwitserland Trail. Soms loop je op hetzelfde pad als de andere routes, maar volg de pijlen nooit :) Houd altijd de route op je gpx-bestand aan want je loopt kris kras door de andere routes heen.

Tijdens de trail maak je kennis met al onze favoriete plekjes, heuveltjes en paadjes in Nationaal Park Veluwezoom. Je loopt over brede en smalle wandelpaden, ruiterpaden en soms MTB-paden. Op de ruiterpaden hebben paarden altijd voorrang en op de MTB-paden de MTB-ers. 
Oversteken
Op een aantal plekken steek je de openbare weg over. Wij hebben ervoor gekozen om hier geen verkeersregelaars neer te zetten, omdat deze wegen niet druk zijn en de punten erg overzichtelijk zijn om over te kunnen steken. Let vooral goed op en neem de tijd om veilig over te steken.Uitstappen
Het kan zijn dat je onderweg merkt dat het niet goed gaat. Je kunt dan altijd uitstappen bij de verzorgingsposten. Met een belletje naar de organisatie zorgen wij er dan voor dat je met de auto terug gebracht wordt naar de finish.


Info Canitrail
Op de 50km Klein Zwitserland Trail loopt een beperkte groep canitrailers mee. Canitrailers zijn mensen en honden die het leuk vinden om als team samen het trailparcours hardlopend af te leggen. Endurance en teamwork staan hierin centraal.  Meer info over deze in Nederland door ons ingevoerde nieuwe sport vind je op de website:
www.canitrail.nl

- Parkeren bij Buitenplaats Beekhuizen; alle canitrailers wordt verzocht om de auto te parkeren bij de parkeerplaats vlakbij de start. Je kunt je hond dan zo lang mogelijk in z’n veilige omgeving in de auto houden zodat hij/zij met zo min mogelijk stress kan starten.


Mocht je nog vragen hebben, bel of mail ons.

Wij wensen jullie veel plezier toe met de voorbereidingen en tot 22 april 

Organisatie Klein Zwitserland Trail
Dorethea Bil & Selina Oldenburg
m: 06-36550171/ e: 
info@trailxperience.nl/ w: www.trailxperience.nl 
NIEUWSBRIEF 50km Klein Zwitserland GPX trail