klein zwitserland trail

 

Welkom bij de Klein Zwitserland Trail

       start2trailrun   Trailrun Xperience   CANITRAILEN   YOGA&roll    agendaStart2Trailrun.htmlTrailrun_Xperience.htmlCanitrailen.htmlYoga%26Rol4Runners.htmlshapeimage_5_link_0shapeimage_5_link_1shapeimage_5_link_2shapeimage_5_link_3shapeimage_5_link_4

LET OP! - DE KZT ZIT VOL - INSCHRIJVING IS NIET MEER MOGELIJK


Op 22 april 2019, wordt de Klein Zwitserland Trail voor de vijfde keer georganiseerd in het gebied van de landgoederen Heuven en Beekhuizen in Nationaal Park Veluwezoom in Velp/ Rheden. Deelnemers aan de vorige edities Klein Zwitserland Trail hebben terecht opgemerkt dat deze trail tot de zwaarste categorie hoort vanwege de vele hoogtemeters en het ontbreken van lange herstelmomenten. Een impressie van deze eerste edities vind je hier.

Het parcours is tot stand gekomen in overleg met Natuurmonumenten en leidt over smalle, kronkelige, soms zanderige bos - en ruiterpaden, steile klimmetjes en glibberige afdalingen door een landschap uit de ijstijden van 200.000 jaar geleden. Lees verder ..

Afstanden: Dit jaar introduceren we naast de 50km ultra-afstand een geheel nieuw concept. Wij willen jullie als trailers de vrijheid op de trails terug geven. Jij bepaalt wat je loopt, wij faciliteren.

Hoe werkt dat?
Wij hebben een basisroute van 8km uitgezet en onderweg kom je lusjes van A tot en met E tegen die ook uitgezet zijn met onze gele pijlen waarmee je de route in kilometers en hoogtemeters kunt uitbreiden.  Jij bepaalt voor jezelf hoe ver je wil gaan, waar je grenzen liggen en wat je op die dag fysiek aankunt. De lusjes die je onderweg tegenkomt zijn:
Lus A = 4,7km
Lus B = 2,4km
Lus C = 3,2km
Lus D1 = 4,2km
Lus D2 = 5,6km ( ligt achter D1)
Lus E = 3,4km

Start: In de hoek van de parkeerplaats bij  Buitenplaats Beekhuizen, Bovenallee 1, 6881 AJ Velp

Finish: De finish is achter Buitenplaats Beekhuizen op het terrein van de scoutinggroep “de Markensteen”.


Startnummer ophalen:
- Ultratrailers kunnen hun startbewijs ophalen vanaf 06:30 uur in het achterste scoutinggeboruw aan de Bovenallee 3 te Velp.
- Canitrailers kunnen hun startbewijs vanaf 07:15 uur ophalen op de parkeerplaats bij Buitenplaats Beekhuizen.
- Trailers kunnen hun startnummer vanaf 08:00 uur ophalen op de parkeerplaats voor de poort van Buitenplaats Beekhuizen.  
In het voorste gebouw van Scoutinggroep de Markensteen, Bovenallee 3 te Velp, kun je je omkleden, je spullen achterlaten en zijn er douches en toiletten.


Starttijden:
Omdat we graag willen dat je de Klein Zwitserland Trail optimaal kunt beleven zonder in 1 sliert achter elkaar te hoeven lopen, willen we de startijden van de blokken ruimer maken en de tijden tussen de blokken langer maken. Loop je bijvoorbeeld in Blok 1 dan kun je om 09:30 uur starten maar ook om 09:35 uur of om 09:40 uur. Minder stress aan de start en meer ruimte op het pad :)

Starttijd 50 km(incl. Canitrail)  07:00 uur -07:15 uur (hond is minimaal 3 jaar)

Starttijd Blok Canitrail 08:00 gele zone + tussen 08:15 en 09:00 uur  (hond is minimaal 2 jaar - maximaal 50 deelnemers)

Starttijd Blok 1 22-30 km  09:30  uur - 09:40 uur
Starttijd Blok 2 15-22 km  10:30 uur - 10:40 uur
Starttijd Blok 3   8-15 km  11:30 uur - 11:40 uur


Hoogtemeters: Het gebied waar je doorheen loopt kenmerkt zich door de vele hoogtemeters op een klein oppervlak waardoor de herstelmoment tussendoor minimaal zijn. Volgens ervaren trailers hoort het terrein van de Klein Zwitserland Trail tot een van de zwaarste.

Onverhard: Je loopt 97% off-road. Omdat je een aantal wegen moet oversteken is het net niet 100%.  


Inschrijven: vanaf 05 januari 2019 09:00 uur via www.inschrijven.nl

Kosten: Deelnameregistratie van de Klein Zwitserland Trail verloopt via www.inschrijven.nl. Betaling geschiedt via automatische incasso. De deelname is definitief na e-mail bevesting en ontvangst van de betaling.  Omdat je onderweg vrij bent om te bepalen welke afstand je gaat trailen, hebben we 1 prijs bepaalt voor alle afstanden behalve de 50km Ultratrail. Je kunt dus zonder enig probleem switchen van bijvoorbeeld de 15km naar 22km of de 8km naar 15km.


Kosten KZT : € 20,00
Kosten KZT Ultratrail : € 37,50 ( inclusief handgemaakte ultra-medaille en Clif bar pakket)
Handgemaakte medaille is optioneel aan te geven bij inschrijving

Voor dit bedrag kunnen we 400 trailers een exclusieve trailervaring aanbieden inclusief uitgebreide verzorging onderweg, een heerlijke ambachtelijke pannenkoek van Reuvershoeve Brummen na afloop, een bijzonder trailbiertje, een origineel en met de hand gemaakt aandenken, goed getrainde EHBO-ers en gratis foto’s van de fotografen voor eigen gebruik. Van het inschrijfgeld gaat een deel naar Natuurmonumenten als dank voor hun uitstekende beheer aan het schitterende stukje natuur waar we doorheen trailen. 


GPS 50 km
De 50km zul je geheel op GPS lopen. Er wordt dus geen route uitgezet. Onderweg loop je soms over de routes van de andere afstanden en volg je hun pijlen...Maar PAS OP...Voor je het weet ga je een totaal andere kant op:) Om de 10km is er een verzorgingspost met hapjes en drankjes om de innerlijke mens te verwennen afgestemd op de afstand die je tot dan hebt gelopen. Startbewijs wordt uitgegeven voor de start onder genot van een kopje koffie of thee inclusief een mooi starters-pakketje in Tennispark Beekhuizen.

Je kunt verzorgingsposten verwachten op
- circa 10km Heuvenseweg
- circa 20km de Lappendeken
- circa 32km de Plaghak
- circa 44km Rozendaalse zand
- 50km(finish)

Canitrail
De voorwaarden voor deelname aan de Klein Zwitserland CaniTrail zijn conform de basisvoorwaarden van de Natte Neuzen Trail die Canitrail.NL organiseert. Meer hierover kun je teruglezen op de website  www.canitrail.nl

Parkeren: Parkeren kan op de parkeerplaats van Buitenplaats Beekhuizen, bij de Hockeyclub en het voormalige zwembad Beekhuizen aan de Beekhuizenseweg te Velp. 


Verzorging: Omdat we alle deelnemers een echte trailervaring willen meegeven zijn er voor alle afstanden onderweg uitgebreidde verzorgingsposten met heerlijke trailhapjes en drankjes. 

De verzorgingsposten die je onderweg kunt verwachten zijn ‘open’ tot een bepaalde tijd. Deze tijden zijn erg ruim genomen:

* Verzorgingspost Uitkijkpunt Heuvenseweg ( geopend van 08:00 uur tot 13:00 uur)
Deze verzorgingspost ligt langs de basisroute op circa 4km na Lus B en voor Lus C.

Voor de deelnemers aan de 50km route is deze verzorgingspost op ongeveer 9km 

* Verzorgingspost Parkeerplaats De Lappendeken (geopend van 09:00  tot 10:30 uur )
Deze verzorgingspost is voor de 50km lopers  op ongeveer 19km.

* Verzorgingspost Parkeerplaats De Plaghak (geopend van 10:00 -12:30 uur)

Deze verzorgingspost is voor de 50km lopers op ongeveer 32km

* Verzorgingspost Parkeerplaats Rozendaalse Veld ( geopend van 11:00 - 14:30 uur)
Deze verzorgingspost ligt aan de route van Lus D1 en aan het einde van Lus D2.
Voor de deelnemers aan de 50km route is deze verzorgingspost op ongeveer 43km 

* Finish  ( geopend tot 16:00 uur)


Toiletten en douches: In de scoutinggebouwen van Scoutinggroep De Markensteen en in Tennispark Beekhuizen mogen deelnemers gebruik maken van de toiletten en douches.  Op de parkeerplaats vlakbij de start staan nog eens extra mobiele toiletten.


EHBO en verkeersregelaars: Tijdens de KZT is EHBO aanwezig. De EHBO bevindt zich bij de finish en bij de verzorgingspost op Uitkijkpunt Snippendaalseweg.  Vlak na de start worden vrijwilligers ingezet voor een zo veilig mogelijke oversteek. Bij overige oversteekpunten word je gewaarschuwd en dien je zelf goed uit te kijken.

De routes zijn niet exclusief beschikbaar voor hardlopers op de dag van het evenement. Houd rekening met andere gebruikers.


Kleinschalig en zonder tijdregistratie: Bij de oprichting in november 2014 van de TrailXperience Veluwezoom had Dorethea Bil, trailcoach en oprichtster TXV, het idee voor het opzetten van een kleinschalig en niet op prestatie gericht trailevenement in de schitterende bossen van landgoed Beekhuizen.  Om de natuur niet teveel te belasten is in samenspraak met Natuurmonumenten ervoor gekozen het aantal deelnemers aan de Klein Zwitserland Trail te beperken. 

We werken niet met een tijdsregistratiesysteem. Er zijn ook geen prijzen voor de snelste lopers. In het dagelijks leven ‘moeten’ we al zoveel en vaak op het werk staan we onder hoge ‘tijds’- en prestatiedruk. Targets moeten gehaald worden en het moet altijd beter en sneller. Wij hebben 5 jaar geleden besloten om een trail te organiseren waarin natuur, ontspanning en loslaten centraal staat zodat je meer in het moment dicht bij jezelf kunt hardlopen.

Deelnemers aan de Klein Zwitserland Trail worden van A tot Z in de watten gelegd voor een zo mooi mogelijke Trailrun Xperience. Het parcours is ieder jaar weer anders en hoort tot een van de zwaarste van Nederland. In dit gebied, ook wel de Dutch Mountains genaamd, is het mogelijk om zoveel mogelijk hoogtemeters op een klein oppervlak te kunnen maken. Je komt amper een vlak pad tegen. Iedereen die mee doet en de finish haalt is een echte klimgeit en ontvangt van ons naast een handgemaakte herinnering ook een rugzak vol persoonlijke hoogte- en dieptepunten.


Aandenken: Om de belevenis te vereeuwigen zal er een passend aandenken zijn voor alle deelnemers aan de Klein Zwitserland Trail en kunnen foto’s gratis gedownload worden ( niet voor  commerciële doeleinden).

Ben je verhinderd?
Zoek zelf iemand die je startbewijs wil overnemen en draag je startbewijs over aan de nieuwe eigenaar door de naam, woonplaats en het e-mail adres door te geven van de nieuwe deelnemer aan info@trailxperience.nl . Jullie verrekenen het inschrijfgeld dan onderling. De organisatie neemt geen annulering in behandeling en restitutie vindt niet plaats.

Nieuwsbrief: De deelnemers aan de Klein Zwitserland Trail krijgen via de mail wekelijks voorafgaand aan de trail een nieuwsbrief toegestuurd met allerlei informatie. Heb je de mail niet ontvangen? De nieuwsbrieven zullen via de website alsnog te lezen zijn.
Nieuwsbrief 1
Nieuwsbrief 2 - Lussen KZT
Nieuwsbrief 2 - Canitrail KZT
Nieuwsbrief 50km


Sponsors en Partners
Het organiseren van de Klein Zwitserland Trail wordt gedragen door een heleboel vrijwilligers, sponsors en partners. We zijn erg dankbaar voor hun steun en inzet. Daarom willen we hen even in het zonnetje zetten:

Sponsors/ Partners zijn Natuurmonumenten, Gemeente Rheden, Scoutinggroep de Markensteen, AH Velp, Hert Bier en Reuvershoeve Brummen…BEDANKT.


Waarom heet dit evenemenent Klein Zwitserland Trail?
De naam Klein Zwitserland kent z’n oorsprong in de 18de eeuw in de tijd van Johan Frederik Willem baron van Spaen, heer van Biljoen, Ringe(le)nberg en Rozande; eigenaar van de landgoederen Biljoen en Beekhuizen. Lees verder ....