ervaringen
ervaringen start2trailrun/ Trailrun Xperience/ Yoga4Runners
 

De TrailXperience staat garant voor persoonlijke aandacht en op maat gemaakte

adviezen, waarbij de deskundigheid van de trailcoach/ yogadocent je ondersteunt
in het proces van blessurevrij en ontspannen trailen.


Vorige deelnemers van de TrailXperience activiteiten hebben de volgende ervaring
geschreven die ze graag met je willen delen:


YOGA4RUNNERS

Na langdurig blessureleed heb ik me aangesloten bij TrailXperience Veluwezoom.
Hier ‘opnieuw’ leren hardlopen en geleerd hoe ik kan genieten van het lopen en
tegelijkertijd zuinig kan zijn op mijn lijf.
De combinatie van Trailrunnen en Yoga is
hierin een hele fijne.

Dorethea zorgt er voor dat iedere avond weer een feestje is waarin je geniet van het
lopen, de natuur en het wild onderweg. Aansluitend kom je heerlijk tot rust en tot jezelf tijdens de Yoga.

Kortom genieten!!!

13 augustus 2015, Sanne


Ik vond de combinatie van eerst inspannen tijdens trailen door het prachtige bos (al meditatief op zich) en ontspanning tijdens de yoga heerlijk. Even je hoofd leegmaken en lief zijn voor je lijf.
10 augustus 2015, Leda


Yoga4runners is een mooie combinatie van eerst pittig stukje trailen door het mooie bergachtige bosgebied van Velp en aansluitend heerlijk rekken en strekken tijdens de yoga. Dit alles in een ongedwongen en gezellige sfeer. Er wordt hard gewerkt, maar er is ook tijd voor een lach. Heerlijk training met na afloop goed ontspannen gevoel!
4 augustus 2015, Diana en Annet


Voor mij was kwam de combinatie yoga en hardlopen precies op het goede moment, ik was al even op zoek naar een goede combinatie van lopen en andere oefeningen, dit was eigenlijk precies wat ik zocht. Ik heb de lessen als zeer onspannend en verrassend ervaren. Je wist nooit precies wat je te wachten stond, maar het was zeker de moeite waard. Ik heb er echt van genoten, vond het jammer dat ik maar 2 lessen heb kunnen volgen.

2 augustus 2015, Diny


De afgelopen weken hebben we aan Yoga4Runners meegedaan. We vonden het heerlijk ontspannen om eerst een stuk te trailen en daarna een uitdagende yogasessie te doen. Yoga4Runners – doen!
1 augustus 2015, Saskia


START2TRAILRUN

Ik ben speciaal voor het rennen in de heuvelachtige bossen van de Veluwezoom vanuit het Westen naar Arnhem verhuist, en met Start2Trailrun is het dat helemaal waard! Fijne prikkel om op een andere manier naar hardlopen te kijken.  Als je eenmaal onverhard loopt, wil je nooit meer anders!
8 juli 2015, Suzanne


Dorethea en Selina is looptraining in een woord geweldig!
Op naar de volgende trailingserie!”

6 juli 2015, Saskia en Frans


Als loper van alleen maar lange stukken asfalt wilde ik wel eens wat anders.
Het voetpad af en het bospad op. Dat leek mij gaaf. Maar hoe en waar begin je dan?

Trek je de schoenen aan en knal je willekeurig door een bos? Dat kan………....

Tijdens het zoeken naar wat routes en informatie over trailrunnen kwam ik al snel de site van Dorethea tegen.

Precies wat ik zocht. Lekker laag drempelig en ontspannen het aanleren van  de trailtechniek in verschillende omgevingen in de buurt. Direct aangemeld, mijn maatje over de streep getrokken en zo op weg naar de eerste Start2trailrun les.

Beetje onwennig de eerste ontmoeting. Wie is Dorethea die ons gaat trainen, wie lopen er allemaal mee en wat staat ons allemaal te wachten?.

Maar wat een leuke ervaring!! Beginnen met losmaken van spieren en gewrichten ipv rekken en strekken? Nooit geen spierpijn gehad na de trainingen! In goed opgebouwde lessen kennis maken met trailrunnen, een prachtige omgeving en ontzettend leuke mensen in de groep zorgde ervoor dat ik na afloop al direct uitkeek naar de volgende keer. De “toetjes”, zonder te verklappen welke dat zijn geweest, maakt deze cursus zeker de moeite waard en geeft je enorm veel energie.

Elke les had zo dus wel zijn bijzonderheden. Om maar wat te noemen: reeen, zwijnen, bergen zand, blote voeten, treintrail, kaartlezen, Yoga, afzien, filmpjes, ………………………..

De kilometers die ik graag wilde maken pasten ook allemaal in het programma . Dorethea gooit wat extra lussen in de route en de kilometervreters stappen even door.
Mooi om te zien dat Dorthea elke keer zelf ook weer geniet. Zeker als trailers hun grenzen (soms zonder dat ze het zelf in de gaten hebben) verleggen en zelfs angsten overwinnen.
En komt een training net een keer even niet uit dan maakt Dorethea er geen enkel probleem van om lekker bij een andere groep een keertje aan te schuiven .Bedankt Dorethea, Selina en alle medetrailers. Top!”
5 juli 2015, Raymond


Na het lezen van de informatie op de site van Dorethea werd ik helemaal
enthousiast en dacht: dat is wat voor mij!
Een goede techniek leren zodat ik minder last van mijn lijf zou hebben met lopen en tegelijkertijd genieten van de mooie natuur. Niet prestatiegericht lopen maar ontspannen op je eigen tempo.
Om een idee te krijgen van wat me te wachten stond heb ik me met een vriendin eerst ingeschreven voor De Klein Zwitserland Trail. De sfeer daar was super en iedereen was enthousiast, en aan het genieten tijdens de run. Daarna heb ik me aangemeld voor Start2Trailrun en de informatie op de site is echt ‘what you read, is what you get’! 
De prettige aanpak van Dorethea en Selina maakt dat je je gelijk thuis voelt. De opbouw van de training is prima te volgen en na elke training heb je weer iets geleerd wat je de week erna in praktijk kunt brengen. Gelijk resultaat, met een beter gevoel lopen en geen pijntjes na het lopen. Als ik ergens blij van wordt is dat het wel! Ik geniet weer van hardlopen en blijf dan ook lekker trailrunnen onder begeleiding van Dorethea en Selina en heb zo mijn genietmomentje.”
3 juli 2015, Lenette


Na 15 jaar zonder sporten (nou ja af en toe naar de sportschool om niet helemaal stijf te worden) besloot ik begin dit jaar weer eens te proberen of ik mijn lichaam na 13 rugoperaties toch nog weer in beweging kon krijgen en dan met name, kon ik weer plezier krijgen in het buiten sporten en kon ik het fysiek aan.

Door een collega werd ik gewezen op een cursus Trailrunning / Chirunning (geen idee wat dat laatste was) op de Postbank bij Rheden  en dat met de nadruk op het gezond en zonder vervelende blessure’s  buiten lopen en genieten van de natuur, ontspanning etc..


Nou letterlijk “de stoute schoenen” maar aangetrokken en ingeschreven en begonnen.Nou je mag het best weten, in het begin had ik moeilijk, met het lopen, maar ook met de terminologie die bij het Chirunning hoort, vond het een beetje zweverig, Chi, dantien, …nou ga zo maar door.

Maar na verloop van tijd begonnen mijn ervaringen mijn gedachten te veranderen, er was heel veel aandacht voor de opbouw en techniek en daarnaast die enthousiaste begeleiding wow,  het sleet er gewoon in en nu na 10 weken, na de eerste cursus ben ik helemaal om. Ik kan nu zeggen: “ Ik ging van  van 0 tot 10 km,  in ontspanning, veel plezier en zonder ook maar een enkele keer spierpijn te hebben gehad. “


Daarnaast een geweldig inspirerend team aan docenten, maar ook de groep waarin ik liep was erg motiverend, het samen doen van de oefeningen en het elkaar er samen doorheen slepen, dat was super. Op naar cursus 2 en mijn technieken er nog verder inslijpen, maar vooral het beleven van een geweldige ontspannende en gezonde hobby ...TRAILRUNNEN”
27 juni 2015, Hans



Begin januari van dit kwam ik een nieuwsbericht tegen die mijn aandacht direct trok: Een training die gericht is op het starten met trailen. Zelf liep ik al regelmatig hard en in de weekenden ook vaak al in de bossen rondom Arnhem, meestal was dit hetzelfde rondje.

Trailrunnen had al een tijdje mijn aandacht maar veelal kwam ik trainingen tegen die gericht waren op de gevorderde trailrunner (of mij gewoonweg niet aanspraken). Dit was niet het geval bij de Start2trailrun training, de combinatie Trailen, Yoga en Chi maar vooral genieten en ontspannen waren voor mij voldoende aanknopingspunten om mij op te geven voor de training.


Na mijn aanmelding kreeg ik de vraag van Dorethea of ik mijn doelstelling(en) voor de training door wilde geven. Dit was destijds mijn reactie:

Wat betreft mijn doelen voor de training: Ik ben ruim een jaar geleden weer begonnen met hardlopen, ik ben 1 jaar en 3 maanden geleden gestopt met roken en vervolgens gestart met een gezondere leefwijze. Ik loop nu gemiddeld 3x in de week (2x10 en 1x 15 km) hard en merk dat de langste afstand ook echt de max is ook wat betreft de herstel tijd. Het gemiddelde tempo is 10/11 km per uur. De 15 km loop ik in de weekenden in het bos en beleef daar het meeste plezier aan vandaar ook mijn aanmelding voor deze training.

Wat ik wil bereiken met de training is mijn looptechniek totaal verbeteren ( ademhaling, warming up ed) dit om een verbetering in tijd en afstand te bewerkstelligen. Het plezier in lopen is al heel erg groot maar het kost mij gemiddeld de 1e 5 km om de dagelijkse beslommeringen van mij af te zetten. Als ik deze tijd kan verkorten zou dit de rust en plezier in lopen doen toenemen.

Nu na 10 trainingen en de Trail Xperience kan ik zeggen dat al mijn doelstellingen gehaald zijn maar niet alleen dat ik loop met meer plezier en ontspanning en geen loop is meer hetzelfde. Het ontdekken van nieuwe bossen, paden, single tracks en geen tracks  is hobby geworden. Dorethea bedankt voor alles! “

23 maart 2015, Jurgen

De trailtrainingen van Dorethea zijn afwisselend en voor iedereen (met een basis hardloop conditie) toegankelijk. Ze geeft bruikbare tips en aanwijzingen. Ook leer je naast nieuwe paadjes in het bos op je ademhaling te letten en te genieten van het hier en nu. De trailtraining zijn voor mij een inspannende manier om te ontspannen 

De belangrijkste kenmerken van Dorethea zijn: een goede, enthousiaste, gepassioneerde en gezellige trainster!

Verslavend zou ik ook kunnen toevoegen want ik weet zeker dat als je één keer met haar getraild hebt je vaker met haar mee wil!
17 januari 2015, Monique Gerritsen

De trainingen van Doretha zijn vooral leuk, maar spelenderwijs zorgt Dorethea er ook voor dat je techniek en conditie verbetert. Dorethea weet van elke training iets bijzonders te maken. Tijdens  Pasen had ze bijvoorbeeld een paaseieren zoektocht op touw gezet. Al trailend paaseieren te zoeken in het bos bleek nog niet zo gemakkelijk, maar wel big fun!
12 januari 2015, Erlinde



Vele malen heb ik onder begeleiding van Dorethea mogen trailen over De Veluwe. Tijdens de trailingen houdt Dorethea rekening met iedereen en geeft ze tijdens het lopen nuttige tips waar ik als amateur nooit aan gedacht zou hebben. Door haar kennis van De Veluwe ben ik op schitterende plekken terecht gekomen en heb vele nieuwe paden ontdekt. Het genieten staat voorop tijdens de trailingen.

Ik weet zeker dat iedere start2trailer hetzelfde gaat ervaren!"
8 januari 2015, Hans de Graaf

start2trailrun

Trailrun Xperience 

Yoga4Runners

Run&roll 

ADAGIO TRAIL

klein zwitserland trail

agenda
Start2Trailrun.htmlTrailrun_Xperience.htmlYoga%26Rol4Runners.htmlBlackroll_Moves.htmlPersonal_Training.htmlWelkom_KZT_2017.htmlshapeimage_7_link_0shapeimage_7_link_1shapeimage_7_link_2shapeimage_7_link_3shapeimage_7_link_4shapeimage_7_link_5shapeimage_7_link_6