klein zwitserland trail

 

De Klein Zwitserland CaniTrail is een kleinschalige trail waarbij wij proberen om de canitrailers zoveel mogelijk los te koppelen van de trailers. De route, de start en de verzorgingsposten zijn afgestemd op de behoefte van de honden.


Take Time to Enjoy your CaniTrailXperience.

Dat betekent voor de organisatie dat we onze uiterste best doen om alle deelnemers een bijzonder ervaring mee te geven...Neem gerust de tijd om bij de verzorgingsposten te stoppen om wat te eten en drinken, maak foto’s van de schitterende omgeving en blijf lekker nagenieten bij de finish.


Parkeren: Wij streven ernaar om de honden zo stress-loos mogelijk te laten beginnen aan de Klein Zwitserland Trail. Daarom mogen alle Canitrailers hun auto op de parkeerplaats zetten bij Buitenplaats Beekhuizen vlakbij de start. Je kunt je hond hier zo lang mogelijk in de auto laten zodat hij of zij zo ontspannen mogelijk aan de start kan verschijnen.  Graag de aanwijzingen van de parkeerwachters die hier staan opvolgen :)

Startlokatie: Buitenplaats Beekhuizen,  Bovenallee 1, 6881 AJ VelpStartbewijs ophalen: Startbewijzen kun je vanaf 07:15 uur ophalen op de parkeerplaats van Buitenplaats Beekhuizen. Bij het ophalen van je startbewijs is het advies om je hond in de auto te laten op de parkeerplaats.
Gepersonaliseerd startbewijs – Graag deze op een opvallende plek dragen, zodat ook de vrijwilligers bij de verzorgingsposten weten dat jullie deelnemers zijn aan de NNT Veluwezoom.
Houten handgemaakte medaille – Heb je een medaille besteld dan krijg je deze bij het ophalen van je startbewijs
Hondenpaspoort - Neem je hondenpaspoort mee, zodat de organisatie kan beoordelen of je hond oud genoeg is om deel te kunnen nemen aan de KZT Canitrail

Omkleden, douches en toiletten: In het voorste gebouw van Scoutinggroep de Markensteen zijn ruimtes waar je je kunt omkleden, spullen kunt achterlaten en waar je gebruik kunt maken van de douches en toiletten. Alhoewel deze ruimte op slot kan en er vrijwilligers aanwezig zijn, willen we jullie vragen om niets van waarde achter te laten in je tas.
Mobiele toiletten staan rechtsachter op de parkeerplaats bij Buitenplaats Beekhuizen naast de Start.Hydratatie verplicht: Tijdens de KZT CaniTrail zorg je ervoor dat je voldoende water bij je hebt om zowel je hond als jezelf tijdens de af te leggen afstand te hydrateren. Het is warm dus neem voldoende mee.  Onderweg kun je bij de verzorgingsposten jullie waterzakken bijvullen, omdat er langs de route onvoldoende natuurlijke waterbronnen te vinden zijn.

Voor alle afstanden geldt dat we liever willen dat je zelf een opvouwbare drinkbak meeneemt voor je hond (niet verplicht). Uit hygiënisch oogpunt is het beter om je hond uit z’n eigen drinkbak te laten drinken alhoewel we begrijpen dat niet alle honden dit willen. Er zijn tenslotte ook honden die liever uit een modderpoel drinken in plaats van het schone drinkwater dat wij aanbieden :) Op de verzorgingsposten zijn voldoende waterpunten aanwezig om water uit te tappen voor je hond.Verzorgingsposten: Onderweg zorgen we goed voor mens en hond om jullie een optimale canitrail-ervaring mee te geven. De verzorgingsposten zijn zeer uitgebreid en gevarieerd en zijn wat ons betreft een mooie toevoeging op jullie sportieve dagje uit :) 

Waar kun je wat verwachten?

# Na Lus A en B = Op het uitkijkpunt aan de Heuvenseweg na Lus A en Lus B vind je aan de basisroute een uitgebreide verzorgingspost met het  Thema “ ZOET” . Ga je rechtsaf dan pak je Lus C en ga je hierna linksaf dan vervolg je de Basisroute

# Halverweg Lus D1/ eind Lus D2 = halverwege Lus D1 en aan het eind van Lus D2 is er een uitgebreide verzorgingspost bij de Parkeerplaats aan het Rozendaalse Zand met het Thema “ JE BENT ER BIJNA”

# Finish = na de finish staat er een lokaal biertje en een overheerlijke ambachtelijke pannenkoek voor jullie klaar.  Voor de hondjes zijn er extra zwembadjes om even in af te koelen. Je kunt kiezen uit de volgende pannenkoeken:
- naturel
- spekpannenkoek
- appel/rozijn pannenkoek

Aanlijnen: Tijdens de KZT CaniTrail is het verplicht om de hond aangelijnd te hebben en te houden. Wordt door de organisatie onderweg of achteraf geconstateerd dat de hond niet aangelijnd meeloopt, dan wordt verdere deelname aan overige KZT geweigerd. Wij zullen hier streng in optreden, omdat we als organisatie door dit gedrag het risico lopen onze vergunning te verliezen.

Hond uitlaten/ opruimplicht: Voor de start kan de hond uitgelaten worden buiten het Start- en Finishterrein (zie blauwe stippen). Niet op de Buitenplaats Beekhuizen. Mocht je hond in het gebied rondom de start z’n behoefte doen, dan willen we jullie vriendelijk verzoeken om uitwerpselen niet achter te laten in het open terrein, maar op te ruimen in een poepzakje die we bij het startbureau extra hebben liggen en achter te laten in de daarvoor bestemde vuilniszakken.


De Start: De start bij een door Canitrail.NL georganiseerde canitrail is volledig gericht op het creëren van zo min mogelijke stress voor je hond. Doordat je hond minder in de stress schiet bij de start, kun jij als baas meer ontspannen en is de rest van jullie Canitrail Xperience ook veel relaxter.


Hoe werkt bij ons de Start?
1. Startlijst: Er wordt gestart met een van tevoren via de mail toegestuurde startlijst waarin alle wensen van de deelnemers zoveel mogelijk zijn opgenomen. Onthoud goed hoe laat je start:) De startlijst is ook nog in te kijken bij het startbureau. Zie Bijlage

2. DE GELE ZONE/ GEEL LINTJE: Bij het ophalen van het startnummer kun je om een geel lintje vragen voor begeleider en hond. Bevestig dit achterop bij jezelf op een opvallende plek en bij je hond op het harnas. Met het gele lint heb je toegang tot een start in de GELE TIJDZONE die circa een kwartier eerder is als de start van de overige deelnemers.  Tussen de starttijdens van de ‘gele’ honden die hiervoor aangemeld zijn zit minimaal 3 tot 5 minuten. De kans om andere honden onderweg tegen te komen zal daardoor ook veel minder zijn.


Andere deelnemers mogen tijdens de start in de GELE TIJDZONE niet op het startterrein komen. De zogeheten 'gele honden' willen we die extra prikkels zoveel mogelijk ontzetten, omdat wij hun een zo ontspannen mogelijke start gunnen. 

3. Afstand houden: Sta je met meerdere honden te wachten bij de start, ga dan niet dicht bij elkaar staan. Geef elkaar de ruimte.

4. Blijf zelf rustig: Merk je dat je zelf wat gespannen bent, adem dan eens een paar keer heel diep in en uit om je eigen spanning los te kunnen laten. Je hond reageert geheid op jouw ontspanning :) Houd gedurende het startmoment van de canitrail zoveel mogelijk contact met je hond. Hij of zij heeft je nu hard nodig. Als dank zul je met een hele happy ontspannen hond lopen en dat is toch het mooiste wat er is :)


Wees hoffelijk en geef elkaar de ruimte: Tijdens de Klein Zwitserland CaniTrail  ben je niet alleengebruiker op de paden. We gaan over wandelpaden, ruiterpaden en MTB-paden. Kom je een ruiter of MTB-er tegen dan geef je deze de ruimte en stap je meteen opzij van het pad af. Wandelaars waarschuw je even bijtijds dat je eraan komt. Samen genieten we van de natuur en het buiten zijn!!!

Wil je meer lezen over de gebruikelijke canitrailregels met betrekking tot het inhalen en dergelijke, lees dan meer hierover op de website van Canitrail.NL onder het kopje basisregels.

Wij wensen jullie veel plezier toe met de voorbereidingen en tot 22 april 
Organisatie Klein Zwitserland Trail
Dorethea Bil & Selina Oldenburg
m: 06-36550171/ e: 
info@trailxperience.nl/ w: www.trailxperience.nl


 
NIEUWSBRIEF 2 -  KZT Canitrail 2019